Hur du går från att campa till att glampa

Camping vs. Glamping?

För vissa innebär camping att åka ut till naturen med ett litet tält, sovsäck och liggunderlag, äta konstig burkmat, kanske grilla korv och marshmallows över en öppen eld, för att sedan gå och lägga sig till det knastrande ljudet från elden och surrande myggor i örat.

Det är ett sätt att campa. Sen finns det Glamping, stora tält, sköna sängar och rejält med takhöjd. Helt enkelt en lyxigare variant av camping.

Vad är glamping?

För att förklara begreppet glamping är det ett sammanslaget ord, glamorös + camping. Det handlar enkelt om att kombinera upplevelsen av att vara i naturen med bekvämlighet och det där lilla extra för att höja upplevelsen. Det involverar oftast stora och rediga tält, tjocka madrasser, mysig inredning och god mat.

Hur skiljer sig glamping från camping?

Den stora skillnaden är bekvämlighetsnivån, vilket kan variera beroende på om du bokar en all-inclusive glamping som erbjuder en spa-liknande upplevelse eller om du skapar din egna glamping upplevelse genom att investera i det du behöver för att du verkligen ska känna dig som hemma i ditt glampingtält.

Hur glampar jag och vilka alternativ finns?

  • Boka en all-inclusive glamping, kostar mellan ca 3000-4000kr per natt. I Sverige finns det en rad olika ställen som erbjuder just glamping.
  • Köpa ett glampingtält för mer långsiktigt användande, ta med din eller dina käraste och bosätt er på vacker plats för en stund eller varför inte sätta upp ett glampingtält på landet. Se våra tält här.
  • Hyra ett glampingtält över sommaren eller helgen – vi rekommenderar såklart att du spanar in vårat egna Glampingtält 16 m² från 495 kr / natt.

Tips för få till glampingupplevelsen i ditt glampingtält: 

  • Välj ett tält gjort av kvalitetsmaterial, som är enkelt att sätta upp och som tål vatten och vind.
  • Välj ett vackert och mysigt ställe att glampa på, ett ställe där du vill vakna upp.
  • Ta med en stor tjock luftmadrass för att komma upp från den kalla marken, samt riktiga täcken och sängkläder istället för sovsäck.
  • Ladda med mysig belysning. Solcellslampor, blockljus, doftljus och lyktor så kommer du att lyfta kvälls stämningen.
  • Man kan inte få nog av filtar. Vi sitter på dom, sveper in oss i dom och dekorer med dom. Ta med åtminstone en filt per person.
  • Bekväma stolar att luta sig tillbaka i under dagen för att ta in naturen eller på kvällen för njuta av solnedgången.
  • Massor av god mat och något gott att dricka. Att ta med sig en bra kylbox för att ha maten i är nästan ett måste. Det kan även vara värt att ta med en liten grill eller stekhäll att laga mat på.